Coronavirus în lume LIVE UPDATE 4 mai. Franţa, Italia şi Spania au raportat duminică cel mai mic număr de decese / A început ridicarea restricţiilor în Noua Zeelandă / Peste 3,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global

  • La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 3,566,000
  • Numărul deceselor a trecut de 244,700
  • 1,121,534 de persoane s-au vindecat în urma infecţiei cu noul coronavirus
3117 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 4 mai. Franţa, Italia şi Spania au raportat duminică cel mai mic număr de decese / A început ridicarea restricţiilor în Noua Zeelandă / Peste 3,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global

Sursa FOTO: Profimedia

La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 3,566,295, în timp ce numărul deceselor a trecut de 248,286. De asemenea, până la ora transmiterii acestei ştiri, 1,154,061 de persoane s-au vindecat în urma infecţiei cu noul coronavirus, pe plan global, potrivit worldometers.info.

Noua Zeelandă: Ţara model cu 0 cazuri noi de coronavirus şi doar 4 oameni în spital. Guvernul a început ridicarea restricţiilor

Noua Zeelandă a raportat 0 cazuri noi de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 de la startul crizei pandemice. În total, în Noua Zeelandă sunt 1.487 bolnavi, cu toţii aflaţi în izolare. Doar 4 persoane sunt internate în stare mai gravă.

Autorităţile statutul insular au declarat că au eliminat virusul, oprind transmiterea comunitară a acestuia. În acest sens, au început deja să ridice restricţiile şi să permită oamenilor să se întoarcă la locurile de muncă.

Vârful epidemic a fost înregistrat în Noua Zeelandă în jurul datei de 25 martie, când autorităţile au raportat 80 de noi cazuri.

Franţa, Italia şi Spania au raportat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19

Franţa, Italia şi Spania au înregistrat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19 din ultimele săptămâni şi să pregătesc să relaxeze din restricţiile impuse cetăţenilor, relatează BBC.

Franţa a raportat 135 de morţi, Spania 164 - cele mai puţine de la mijlocul lui martie, iar Italia - 174 de morţi, cel mai mic număr din ultimele două luni.

Între timp, un doctor din Franţa susţine că noile probe luate de la bolnavi arată că virusul a fost prezent în ţară din 2019, adică cu săptămâni înainte de a fi anunţat oficial primul caz. Descoperire uimitoare despre coronavirus în Franţa

În Rusia epidemia galopează cu 10.000 de noi infecţii, cu toate acestea mortalitatea este scăzută în comparaţie cu alte ţări. Duminică, ruşii au raportat 58 de noi morţi, ridicând bilanţul la 1280 de decese în total.

Marea Britanie a înregistrat 315 decese noi duminică, însă oficialii au anunţat că a fost depăşit vârful epidemiei şi numărul de noi internări este în declin.

În lume, pandemia de coronavirus a ajuns la aproape 3,5 milioane de infecţii şi 250.000 de morţi.

Trump prezice că vaccinul pentru Covid-19 va fi gata până la sfârşitul anului 2020

Preşedintele Donald Trump a declarat în cadrul unei sesiune de întrebări şi răspunsuri, că estimează că un vaccin eficient împotriva noului coronavirus va fi gata până la sfârşitul anului 2020.

Numărul deceselor în Suedia a scăzut. Epidemiologul-şef spune că nu este sigur că strategia ţării a fost cea mai bună

Cele mai recente cifre din Suedia au arătat că 10 persoane au murit duminică după infecţia cu noul coronavirus şi 235 de noi cazuri au fost depistate. Epidemiologul de stat, Anders Tegnell, a recunoscut, însă, că are îndoieli cu privire la strategia de a nu impune restricţii. Suedia este singura ţară din Europa care nu a închis barurile, restaurantele şi nu a impus restricţii de mişcare populaţiei.

Brazilia a atins pragul de 100.000 de cazuri COVID-19. Bilanţ dramatic în SUA

Duminică seara erau cel puţin 1.154.340 de cazuri de coronavirus în SUA şi cel puţin 67.447 de persoane au murit din cauza virusului, arată cifrele Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite. În cursul zilei de duminică, 1.063 de americani şi-au pierdut viaţa după ce au fost infectate.

Persoanele infectate au fost înregistrate în toate cele 50 de state, districtul Columbia şi teritoriile SUA, precum şi cazuri repatriate şi cele din armata americană, spitale de veterani şi închisori federale.

De asemenea, Brazilia a depăşit 100.000 de cazuri de Covid-19, potrivit ultimelor cifre publicate duminică de Ministerul Sănătăţii.

Când susţine Trump că ar fi fost informat prima oară despre coronavirus. „Ar putea exista un virus”

„Pe 23 ianuarie, mi s-a spus că ar putea să apară un virus, dar nu era cu adevărat important. Cu alte cuvinte, nu a fost <<Oh, trebuie să facem ceva, trebuie să facem ceva>>. A fost o scurtă conversaţie şi a fost abia pe 23 ianuarie”, a declarat Trump pentru Fox News.

Document american: China a ascuns adevărata severitate a noului coronavirus pentru a-şi face provizii de echipamente medicale

Oficialii americani consideră că statul chinez a acoperit amploarea focarului de coronavirus - şi cât de contagioasă este boala - să îşi acorde timp să se aprovizioneze cu echipamentele medicale necesare pentru a răspunde la aceasta, arată un document obţinut de The Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici