Coronavirus: Rusia, gata să testeze vaccinuri pe oameni. Vestea primită de Vladmir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit o veste importantă de la directorul unui important centru de cercetări din Rusia, legată de faptul că laboratorul său este pregătit să testeze pe oameni vaccinuri experimentale.

1286 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Rusia, gata să testeze vaccinuri pe oameni. Vestea primită de Vladmir Putin

Coronavirus: Rusia, gata să testeze vaccinuri pe oameni. Vestea primită de Vladmir Putin

 

Potrivit Moscow Times, testarea va începe pe data de 29 iunie şi înainte de toate, şeful Centrului de Stat, Rinat Maksioutov, va organiza o întâlnire cu Vladimir Putin şi cu principalii director de centre de cercetare din Rusia pentru a stabili o primă etapă de teste clinice pentru trei vaccinuri, care vor fi testate pe 180 de voluntari.
 
„Grupele de voluntari au fost deja formate. Am primit mai mult de 300 de candidaturi" , a spus Rinat Maksioutov. Pănă în prezent, testele au fost făcute pe şoareci, iepuri şi alte animale cu scopul de a determina prototipul cel mai bun. Laboratorul, situat lângă oraşul siberian Novoibirsk a creat prototipuri de vaccinuri bazate pe şase platforme tehnologice.Rusia a confirmat marţi 1175 de noi infecţii cu coronavirus, urcând bilanţul până la 8.672, cu 63 de morţi.
 
Recent, un blogger a spus în glumă că virusul COVID-19 ar fi fost creat într-un laborator din Siberia, scrie Moscow Times, iar autorităţile din Rusia au deschis dosar penal.
 
„Prieteni, mi s-a deschis dosar penal după ce am lansat ieri un videoclip în care spun în glumă despre coronavirus că ar fi fost creat într-un laborator din Siberia”, a scris marţi bloggerul Alexander Thorn pe Twitter. În aceeaşi zi, Comisia de Investigaţii, care se ocupă de anchetarea cazurilor de amploare, a anunţat că un dosar penal a fost deschis împotriva unui utilizator al Twitter, ce ar fi răspândit o informaţie care reprezintă o ameninţare la adresa vieţii şi siguranţei oamenilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici