Coronavirus: "Spovedanie-drive" pentru a vă elibera de păcate fără a părăsi maşina

În timp ce slujbele sunt interzise, aceşti preoţi au găsit soluţia pentru a permite credincioşilor să se spovedească în timpul izolarii: o spovedire la volan, pe modelul drive-urilor de fast-food.

1717 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: "Spovedanie-drive" pentru a vă elibera de păcate fără a părăsi maşina

Coronavirus: "spovedanie-drive" pentru a vă elibera de păcate fără a părăsi maşina

Motor ... Confesiune. În Limoges, în Franţa, izolarea nu înseamnă sfârşitul tuturor obiceiurilor din biserici. În timp ce slujbele din biserici în prezenţa credincioşilor rămân deocamdată interzise, aceşti preoţi au găsit soluţia pentru a permite credincioşilor să continue să se spovedească: un drive la fel ca cel de fast-food. Doar că aici, ideea nu este să pleci cu ceva de mâncare, ci să te spovedesti în 15 minute apoi să pleci mai uşor de pacate.

"Ne-am amuzat foarte mult la începutul izolarii cand i-am vazut pe colegii noştri din Polonia şi Statele Unite lansand acest lucru in parcare”, a spus părintele David. "Dar apoi ideea si-a făcut drum timp de trei săptămâni. Şi în Duminica milostivirii, duminica de după Paşte, unde medităm mult la dragoste şi la iertarea lui Dumnezeu, am spus: de ce nu putem face acelaşi lucru? Avem această mică parcare care este a noastră ... Să sugerăm şi vom vedea, nu riscăm mult".


 

 

"Biserica ştie să se adapteze"



Această "spovedanie la volan” are loc timp de două ore în fiecare sâmbătă. O idee care pare să placa credincioşilor. "Nu este deloc şocant şi, dimpotrivă, consider că există o mare libertate. Vorbim poate chiar mai uşor, deoarece există încă această distanţă; cei doi metri care ne separă" , explică acest credincios în maşină.

"Este bine să putem evacua ceea ce este pe inimile noastre, respectând instrucţiunile de izolare şi împotriva Covid-19", explică un tânăr. „Biserica ştie să se adapteze situaţiei pentru a permite credincioşilor să aibă acces la această taină şi asta este grozav”, analizează un alt credincios.

Un concept original care ar putea oferi credincioşilor rabdarea sa aştepte întoarcerea maselor în biserici. Asta nu se va intampla înainte de 2 iunie, a anunţat marţi premierul francez Edouard Philippe, în timpul prezentării Adunării Naţionale a planului de iesire din izolare.

Sursa: Euronews
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici