Corul Notre Dame a cântat pentru prima dată în catedrală de la incendiul din 2019

  • Opt membri ai corului Notre Dame au intrat în catedrală prima dată, de la incendiul din 2019
  • Cântăreţii au purtat echipamente speciale de protecţie
  • Concertul a fost difuzat, vineri, după miezul nopţii
240 afișări
Imaginea articolului Corul Notre Dame a cântat pentru prima dată în catedrală de la incendiul din 2019

Corul Notre Dame a cântat pentru prima dată în catedrală de la incendiul din 2019

Purtând caschete de protecţie şi costume speciale, membrii corului Catedralei Notre Dame au cântat pentru prima dată în interiorul emblematicului edificiu din Paris, de la incendiul devastator de anul trecut.

Însoţiţi de un violoncelist şi o orgă închiriată, cântăreţii au concertat sub vitraliile catedralei în mijlocul bisericii întunecate. Iniţial s-a vrut dorit participarea a 20 de cântăreţi, dar, din motive de siguranţă, au participat doar opt.

Membrii corului au păstrat distanţarea socială pentru a-şi putea scoate măştile şi să cânte.

Concertul a inclus cântece de Crăciun celebre precum „O noapte liniştită”, în engleză şi franceză, „Imnul îngerilor” şi chiar „Jingle Bells”.

Incendiul din aprilie 2019 a distrus acoperişul de plumb al catedralei şi a distrus turla. Abia la începutul acestei luni muncitorii au reuşit să stabilizeze amplasamentul suficient pentru a începe reconstrucţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici