Cota de popularitate a lui Sarkozy înregistrează o scădere

Cota de popularitate a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy înregistrează o scădere în sondaje, de câteva săptămâni, şi a pierdut 5 puncte în decurs de o lună.

9 afișări
Imaginea articolului Cota de popularitate a lui Sarkozy înregistrează o scădere

Cota de popularitate a lui Sarkozy înregistrează o scădere

Acest sondaj, Viavoice, a fost realizat la 6 şi 7 februarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.014 persoane, în urma unei intervenţii radiotelevizate a preşedintelui Nicolas Sarkozy, care a avut loc joi, în care acesta şi-a prezentat planul anticriză.

În calitate de preşedinte, Sarkozy este creditat cu 41 la sută din opiniile favorabile, faţă de 46 la sută cât înregistra în luna ianuarie. În mod simetric, opiniile nefavorabile cresc cu 5 la sută, până la 53 de procente, faţă de 48 de la sută cât înregistra luna precedentă.

În ceea ce priveşte acţiunile sale împotriva crizei economice, preşedintele înregistrează 31 la sută din opiniile favorabile, faţă de 41 de procente, nivel înregistrat o lună mai devreme.

Potrivit acestui sondaj, planul de relansare economică prezentat de opoziţie nu este mai convingător şi nu este considerat credibil decât de 23 la sută dintre persoanele interogate.

Două sondaje precedente au arătat o scădere a cotei de popularitate a lui Sarkozy, care a atins un nivel-record după alegerea sa, în mai 2007.

Cota sa de încredere a scăzut cu 5 puncte procentuale, la 39 la sută, în februarie, în comparaţie cu luna ianuarie, potrivit unui sondaj al CSA, realizat la 4 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici