COVID-19 în lume. Situaţia este foarte gravă în Republica Cehă

  • Republica Cehă a înregistrat patru zile consecutive de creştere record zilnică în cazurile Covid-19, ceea ce ar putea determina autorităţile să impună un nou blocaj.
  • Răspândirea coronavirusului în Republica Cehă îngrijorează guvernul, care nu exclude un nou blocaj.
6373 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Situaţia este foarte gravă în Republica Cehă

COVID-19 în lume. Situaţia este foarte gravă în Republica Cehă

Republica Cehă a înregistrat patru zile consecutive de creştere zilnică record a cazurilor Covid-19, potrivit datelor publicate sâmbătă, care ar putea determina autorităţile să impună un nou blocaj, conform tdg.ch.
 
Aproximativ 8.618 cazuri noi au fost înregistrate vineri în Republica Cehă, o ţară a UE de 10,7 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătăţii, depăşind recordul de joi de 5.394 şi aducând totalul la 109.374 de cazuri cu 905 decese.
 
Prin comparaţie, Polonia vecină, cu 38 de milioane de locuitori, a declarat sâmbătă că a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de 5.300 de cazuri de contaminare.
 

Creştere rapidă a numărului de cazuri

 
Datele publicate vineri de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor au arătat că Republica Cehă a înregistrat cea mai rapidă creştere a infecţiei la 100.000 de locuitori din UE în ultimele două săptămâni.
Republica Cehă a avut 398 de cazuri la 100.000 de locuitori, înaintea Spaniei cu 307 şi a Olandei cu 304.
Prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat vineri că guvernul ar putea reimpune blocarea dacă creşterea continuă, solicitând cehilor să se comporte responsabil.
 

Izolarea nu este exclusă

 
„Situaţia este foarte gravă”, a spus el. „Fie vom respecta toate măsurile de securitate, fie va trebui să adoptăm noi restricţii rapid şi nu putem exclude izolarea", a adăugat el.
 
După ce a rezistat relativ bine primului val de Covid-19 în primăvară, impunând o serie de restricţii, inclusiv de izolare, Republica Cehă a cunoscut o creştere a contaminărilor din august, după ce a ridicat cele mai multe restricţii.
De atunci, guvernul a reintrodus o cerinţă de mască în locurile publice, a redus numărul de persoane permise la adunări şi a închis piscine, grădini zoologice şi centre sportive.
 
De luni, evenimentele sportive vor fi, de asemenea, anulate, iar cinematografele, teatrele, muzeele şi galeriile vor fi închise, în timp ce universităţile şi şcolile secundare vor trece la educaţia la distanţă.
 
 

Suma cazurilor la 14 zile pentru 100.000 locuitori

 
 

Suma deceselor la 14 zile pentru 100.000 locuitori

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici