COVID-19: Marea Britanie reduce numărul de zile de carantină de la 14 la 10. Explicaţia

  • Perioada de carantină va fi scurtată de la 14 la 10 zile în Marea Britanie
  • Măsura întră în vigoare de luni şi se aplică celor patru naţiuni
  • Studiile arată că oamenii sunt infecţioşi de la apariţia simptomelor până în ziua 10
2103 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Marea Britanie reduce numărul de zile de carantină de la 14 la 10. Explicaţia

COVID-19: Mare Britanie reduce numărul de zile de carantină de la 14 la 10. Explicaţia

Perioada de carantină din Marea Britanie s-a scurtat la 10 zile. Autoizolarea persoanelor infectate cu coronavirus va fi scurtată de la 14 la 10 zile, începând de luni. Decizia a fost luată după ce s-a constatat riscul scăzut de transmitere a virusului după a zecea zi. Măsura se aplică şi călătorilor care se întorc din zone cu risc ridicat.

Schimbarea a fost deja anunţată în Ţara Galilor, iar măsura se va aplica celor patru naţiuni. Ofiţerii medicali britanici au spus că au analizat dovezile şi că autoizolarea timp de 10 zile este suficientă. Oamenii sunt infecţioşi de la apariţia simptomelor până în ziua 10, doar aproximativ 2% sunt capabili să transmită virusul altora. Un studiu arată că mai puţin de 20% dintre oameni s-au conformat pe deplin cu autoizolarea şi că nu există diferenţe între cei care încalcă uşor regulile şi cei care le ignoră în totalitate.Nici oamenii care ajung în UK dintr-o ţară de risc nu vor sta mai mult de 10 zile carantinaţi. Fiecare dintre cele patru naţiuni are propriile liste de ţări care sunt scutite de regulile de carantină. În general, listele includ aceleaşi ţări, dar pot diferi uşor. Greutăţile economice au fost identificate ca fiind un factor cheie în care oamenii nu se pot izola.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici