Covid-19. Statele americane care se redeschid în timp ce bilanţul morţilor trece de 50.000

  • Trei state americane au permis unor întreprinderi să se redeschidă după măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus
  • Bilanţul la nivelul SUA trece de 51.000 de morţi din cauza Covid-19, scrie BBC
  • 26 milioane de americani au devenit şomeri, de la jumătatea lunii martie
795 afișări
Imaginea articolului Covid-19. Statele americane care se redeschid în timp ce bilanţul morţilor trece de 50.000

Sursa foto: Profimedia

Saloane de înfrumuseţare şi centre spa ar putea fie redeschise în statele americane Georgia şi Oklahoma, în timp ce Alaska a ridicat deja restricţiile pentru restaurante. 

Preşedintele Donald Trump a susţinut, vineri, o informare de presă mai scurtă decât de obicei. Acesta a fost criticat aspru după ce a sugerat că injecţiile cu înălbitor ar putea fi benefice pentru pacienţii cu Covid-19. 

Declaraţiile sale au fost numite periculoase de către medici şi producători. Dezinfectanţii sunt substanţa periculoase, acestea putând fi otrăvitoare în cazul în care sunt ingerate, până şi expunerea externă poate fi periculoasă pentru piele, ochi şi sistemul respirator. 

Trump a declarat, vineri, că afirmaţiile sale - făcute în timpul unei conferinţe cu presă în urmă cu o zi - au fost sarcastice şi scoase din context, scrie BBC.

Clienţii care vizitează întreprinderile redeschise în Georgia, Oklahoma şi Alaska vor fi obligaţi să respecte în continuare măsurile de distanţare socială. Totuşi, unele oraşe din SUA au decis să impună în continuare restricţii. 

În Georgia, unul dintre statele cu cele mai rapide planuri de redeschidere din SUA, locaţiile de bowling, centrele de spa, saloanele de înfrumuseţare şi de tatuaje, precum şi alte afaceri pentru îngrijire personală, îşi vor relua activitatea. Restaurantele şi teatrele vor fi redeschise luni. 

26 milioane de americani au devenit şomeri - în jur de 15% din populaţie - de la jumătatea lunii martie, iar multe state americane se simt presate să-şi repornească economia.

Totuşi, experţii medicali avertizează că aceşti paşi ar putea fi făcuţi prea devreme, existând temeri că ar putea duce la un nou val de infecţii cu Covid-19. După ce a fost criticat de Trump, guvernatorul din Georgia, Brian Kemp, a mai întărit unele măsuri sanitare şi de distanţare socială pentru restaurante.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Statele Unite a trecut de 50.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici