CRIMA DIN IRLANDA: Apel la donaţii pentru repatrierea cadavrului tinerei Mărioara Rostaş

Irlanda refuză să plătească 7.000 de euro pentru a trimite în România cadavrul tinerei Mărioara Rostaş, ucisă în apropiere de Dublin, lansând un apel la ajutorul public pentru repatrierea adolescentei românce de etnie romă.

1112 afișări
Imaginea articolului CRIMA DIN IRLANDA: Apel la donaţii pentru repatrierea cadavrului tinerei Mărioara Rostaş

CRIMA DIN IRLANDA: Apel la donaţii pentru repatrierea cadavrului tinerei Mărioara Rostaş (Imagine: Irish Independent)

Părinţii tinerei au ajuns la Dublin vineri şi sunt consolaţi de poliţie, în timp ce aşteaptă să le fie predat cadavrul fiicei lor, relatează publicaţia Sunday World în ediţia electronică. Familia Rostaş trăieşte în sărăcie în România şi nu dispune de banii necesari pentru a plăti repatrierea cadavrului adolescentei.

Publicaţia a înfiinţat un cont pentru strângerea de bani în vederea repatrierii acesteia şi a făcut prima donaţie, lăsându-l deschis pentru cetăţenii irlandezi.

Mărioara Rostaş, adolescenta româncă de etnie romă al cărei cadavru a fost descoperit în urmă cu peste două săptămâni în apropiere de Dublin, şi-a petrecut ultimele zile din viaţă sechestrată şi violată în mod repetat, fiind o pradă uşoară pentru agresor.

Tânăra a fost declarată dispărută de familie încă din ianuarie 2008, când a fost văzută ultima oară de fratele ei în centrul oraşului Dublin.

Dispariţia ei a fost asociată unui infractor din Dublin si unei rude a acestuia, şi se presupune că ar fi fost agresată sexual mai multe zile înainte de a fi împuşcată în cap, într-o casă din cartierul The Coombe, care a fost ulterior incendiată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici