Criminalitatea în rândul copiilor creşte în Germania

Noile statistici ale criminalităţii din Germania arată că a existat o creştere a criminalităţii în rândul copiilor şi tinerilor. Dar experţii sunt sceptici cu privire la scăderea vârstei răspunderii penale.

981 afișări
Imaginea articolului Criminalitatea în rândul copiilor creşte în Germania

Criminalitatea în rândul copiilor creşte în Germania

Numărul infracţiunilor comise de copii în Germania a crescut cu o treime în 2022 faţă de anul precedent, potrivit statisticilor publicate joi de Oficiul Federal de Poliţie Criminală (BKA).
 
Un total de 5,6 milioane de infracţiuni au fost înregistrate în Germania în 2022, în creştere cu 11,5% faţă de 2021. Cifrele arată, de asemenea, o creştere generală a criminalităţii de 3,5% în comparaţie cu 2019, ultimul an fără restricţii COVID-19, scrie DW
 
De asemenea, numărul suspecţilor a crescut cu puţin peste 10,7%, până la puţin peste 2 milioane faţă de 2021. Numărul copiilor suspecţi cu vârsta sub 14 ani a crescut la 93.095 - o creştere cu 35,5% faţă de anul precedent. Aproximativ 189.149 de suspecţi aveau vârste cuprinse între 14 şi 18 ani - în 2019, această cifră era de 177.082. Cea mai frecventă infracţiune comisă de copii şi tineri este furtul, urmat de agresiune, distrugerea proprietăţii şi infracţiuni legate de droguri. 
 
"Copiii sunt cei mai vulnerabili din societate. Protejarea lor este prioritatea mea principală", a declarat joi ministrul de Interne Nancy Faeser, din partea social-democraţilor de centru-stânga (SPD), în timp ce prezenta statisticile. Ea a vorbit despre „o scară îngrozitoare” şi despre numărul de cazuri care creşte de ani de zile.
 
Holger Münch, preşedintele Oficiului Federal de Poliţie Criminală (BKA), a fost dornic să sublinieze că compararea statisticilor din 2022 cu cele din cei doi ani anteriori a fost de ajutor „numai condiţionat”, din cauza efectelor pandemiei. În general, nivelul criminalităţii de anul trecut a fost „comparabil” cu cel din ultimul an pre-COVID, 2019, a susţinut Münch.
 
Publicarea cifrelor este probabil să înflăcăreze o dezbatere aflată în desfăşurare în Germania cu privire la scăderea vârstei de răspundere penală. Conform legislaţiei germane, copiii ating vârsta de răspundere penală la 14 ani – înainte de care nu pot fi urmăriţi penal pentru săvârşirea unei infracţiuni. În alte ţări, vârsta răspunderii penale este mai mică: în Anglia şi Ţara Galilor, vârsta răspunderii penale este de 10 ani, în timp ce în Franţa copiii pot fi condamnaţi la 13 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici