Criza Covid. Fostul ministru francez al Sănătăţii este cercetat pentru „punerea în pericol a vieţii altora”

  • Potrivit magistraţilor, Agnès Buzyn a subestimat pericolul pandemiei, fiind găsită vinovată pentru felul cum a gestionat criza Covid.
  • Este unul dintre primele cazuri din lume în care un funcţionar public va răspunde în faţa legii.
  • Decizia a fost luată de Curtea de Justiţie a Republicii - singura instituţie autorizată să investigheze activitatea miniştrilor în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
1031 afișări
Imaginea articolului Criza Covid. Fostul ministru francez al Sănătăţii este cercetat pentru „punerea în pericol a vieţii altora”

Criza Covid. Fostul ministru francez al Sănătăţii este cercetat pentru „punerea în pericol a vieţii altora”

Agnès Buzyn, fost ministru francez al Sănătăţii, a fost pusă oficial sub anchetă pentru gestionarea pandemiei şi a situaţiei de urgenţă Covid.

Potrivit magistraţilor, a pus în pericol „viaţa altora”. Este unul dintre primele cazuri din lume în care un ministru este găsit responsabil legal pentru gestionarea pandemiei.

Buzyn, ministrul sănătăţii din mai 2017 până în februarie 2020, a demisionat la începutul pandemiei la presiunea preşedintelui Emmanuel Macron, pentru a-l înlocui pe Benjamin Griveaux, candidatul partidului LREM la funcţia de primar al Parisului, forţat să facă un pas înapoi după un scandal de sex-tape. Învinsă în cursa de a conduce capitala Franţei, Buzyn lucrează pentru OMS.

Anunţul înscrierii lui Buzyn în registrul suspecţilor a venit direct de la procurorul general, la finalul unei şedinţe a magistraţilor Curţii de Justiţie a Republicii, care cercetează în prezent gestionarea epidemiei Covid-19.

Fostul ministrul nu se aştepta la un asemenea epilog. Decizia Curţii de Justiţie a Republicii - singura autorizată să investigheze activitatea miniştrilor în îndeplinirea atribuţiilor - deschide posibilitatea ca alţi membri ai guvernului să fie interogaţi şi trimişi în judecată.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici