Criză de proporţii în Gaza. ONU: 600.000 de persoane nu au unde să se refugieze

600.000 de persoane aflate sub ordin de evacuare nu au unde să se ducă, avertizează ONU. Este vorba despre refugiaţii palestinieni aflaţi în sudul Fâşiei Gaza, care au fost îndemnaţi să plece din anumite zone de către armata israeliană.

310 afișări
Imaginea articolului Criză de proporţii în Gaza. ONU: 600.000 de persoane nu au unde să se refugieze

Criză de proporţii în Gaza. ONU: 600.000 de persoane nu au unde să se refugieze

Şeful Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, a declarat că peste 600.000 de persoane se află sub ordin de evacuare în sudul Fâşiei Gaza.

„Aproape jumătate dintre ele au fost deja obligate să-şi părăsească locuinţele", a scris el pe X.

El a avertizat că cei mai mulţi dintre locuitorii din Gaza „nu au unde să se ducă, deoarece adăposturile, inclusiv cele ale UNRWA, sunt pline, chiar peste capacitatea lor".

Armata israeliană a emis un ordin de evacuare pentru o mare parte a zonei din interiorul şi din jurul oraşului sudic Khan Younis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici