Criza din Siria. Israelul se teme de ce este mai rău, la un eventual atac al SUA/ Ce l-a îndemnat Vladimir Putin pe premierul Netanyahu

Guvernul israelian a organizat miercuri seară o şedinţă pe teme de securitate şi apărare, pe fondul temerilor că un atac al Statelor Unite în Siria ar putea atrage riposte militare contra Israelului, relatează site-ul Ynetnews.com.

14229 afișări
Imaginea articolului Criza din Siria. Israelul se teme de ce este mai rău, la un eventual atac al SUA/ Ce l-a îndemnat Vladimir Putin pe premierul Netanyahu

Criza din Siria. Israelul se teme de ce este mai rău, la un eventual atac al SUA

Iranul a ameninţat că va ataca Israelul din cauza unui bombardament israelian asupra unei baze militare iraniene din Siria.

Şapte militari iranieni au fost ucişi în presupusul bombardament israelian. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat raidul aerian în Siria.

Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului, care s-ar putea concretiza în cazul unui atac al Statelor Unite asupra Siriei.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Rusia îndeamnă Israelul să respecte suveranitatea Siriei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut miercuri premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să respecte suveranitatea Siriei, avertizându-l că, în caz contrar, există riscul periclitării securităţii Israelului, relatează site-ul cotidianului Haaretz.

Vladimir Putin a insistat, într-o conversaţie prin telefon cu Benjamin Netanyahu, că este "important" ca suveranitatea Siriei să fie respectată şi să fie evitate acţiunile destabilizatoare, care ar avea efecte negative inclusiv asupra Israelului.

Armata israeliană a efectuat o serie de raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici