CRIZA DIN UCRAINA: Poliţia a dispersat mii de manifestanţi în sudul ţării. Forţele de ordine au folosit bastoane şi grenade

Poliţia a dispersat duminică mii de manifestanţi care încercau să ocupe administraţia regiunii Zaporoje, în sudul Ucrainei, au anunţat forţele de ordine şi martori citaţi de presa ucraineană.

1098 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Poliţia a dispersat mii de manifestanţi în sudul ţării. Forţele de ordine au folosit bastoane şi grenade

CRIZA DIN UCRAINA: Poliţia a dispersat mii de manifestanţi în sudul ţării. Forţele de ordine au folosit bastoane şi grenade (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Jurnalişti aflaţi la faţa locului au anunţat că au fost rănite persoane, poliţiştii folosind bastoane şi grenade asurzitoare.

"Mulţumită măsurilor luate, tentativa de intrare a unor participanţi la manifestaţie a eşuat", a anunţat filiala locală a Ministerului de Interne într-un comunicat.

Aproape 600 de membri ai forţelor de ordine au intervenit împotriva celor aproximativ 3.000 de manifestanţi care încercau să pătrundă în clădire, a precizat aceeaşi sursă. O anchetă a fost deschisă, iar manifestanţii vizaţi sunt pasibili de pedepse de până la şase ani de închisoare.

"Poliţiştii au utilizat bastoanele din dotare pentru a dispersa oamenii din centrul comercial Baida, unde se încălzeau manifestanţi, după care au început să disperseze oamenii", a declarat liderul local al mişcării, Igor Andriuşenko, pentru postul Espreso TV.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici