CRIZA IMIGRANŢILOR: Papa Francisc îndeamnă parohiile din Europa să primească refugiaţi. Vaticanul primeşte două familii

Papa Francisc a îndemnat duminică toate parohiile şi comunităţile religioase din Europa să primească câte o familie de refugiaţi, într-un gest de solidaritate care va începe cu Vaticanul, relatează Reuters în pagina electronică.

1210 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Papa Francisc îndeamnă parohiile din Europa să primească refugiaţi. Vaticanul primeşte două familii

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îndemn parohiile, comunităţile religioase, mănăstirile şi sanctuarele din toată Europa să (...) primească câte o familie de refugiaţi", a declarat el.

Două familii urmează să fie primite în zilele următoare în parohii de la Vatican, a anunţat Suvernaul Pontif.

Papa nu a oferit alte detalii în acest sens, în faţa zecilor de mii de credincioşi din Piaţa Sfântul Petru.

El a subliniat, citat de AP, că nu este suficient să le spui "aveţi curaj, rezistaţi acolo" sutelor de mii de oameni care fug "din calea morţii şi foametei" şi care mărşăluisc către ceea ce el a numit "speranţa vieţii".

Francisc le-a cerut, de asemenea, episcopilor din întreaga Europă să-şi îndemne diocezele să găzduiască refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici