Criză politică în Bulgaria. Vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate pe 2 octombrie

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat luni că a fixat pe 2 octombrie data scrutinului parlamentar anticipat, al patrulea organizat într-un an şi jumătate, după ce Guvernul premierul Kiril Petkov a pierdut majoritatea la sfârşitul lunii iunie, informează cotidianul Le Figaro.

202 afișări
Imaginea articolului Criză politică în Bulgaria. Vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate pe 2 octombrie

Preşedintele Rumen Radev a semnat un decret care prevede dizolvarea Parlamentului pe 2 august, astfel că scrutinul legislativ anticipat la avea loc pe 2 octombrie.

Guvernul interimar va fi condus de Galab Donev, până acum consilier prezidenţial pentru Politici Sociale.

Bulgaria se confruntă cu o situaţie de instabilitate politică din vara anului 2020, când au izbucnit manifestaţii masive împotriva fostului premier Boiko Borisov.

Criza pandemiei şi dificultăţile economice generate de războiul din Ucraina au accentuat problemele economice şi sociale în Bulgaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici