Criză politică în Thailanda: regele a dizolvat Parlamentul

Parlamentul thailandez a fost dizolvat de regele Thailandei astfel încât în luna mai să fie organizate alegeri parlamentare.

531 afișări
Imaginea articolului Criză politică în Thailanda: regele a dizolvat Parlamentul

Wikipedia Commons

Regele Thailandei a dizolvat Parlamentul, deschizând calea pentru organizarea de alegeri generale la începutul lunii mai, potrivit BBC.

Noul partid conservator al premierului Prayuth Chan-ocha se confruntă cu o puternică provocare din partea partidului Pheu Thai, condus de fiica fostului premier Thaksin Shinawatra, Paetongtarn, aflată în exil.

Prayuth, care a condus o lovitură de stat în 2014 împotriva ultimului guvern pro-Thaksin, este al doilea în sondajele de opinie făcute în ultimele luni.

Data alegerilor nu a fost stabilită, dar acestea trebuie să fie organizate în termen de 60 de zile de la dizolvarea Parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici