CROAZIERA DE COŞMAR: Un membru al echipajului, localizat în epava răsturnată. 38 de persoane sunt date dispărute în continuare

Echipele de salvare au localizat o persoana care rămăsese blocată la bordul navei de croazieră scufundată parţial în largul insulei italiene Giglio, fiind vorba de un membru al echipajului găsit în viaţă şi care urmează să fie evacuat, informează ziarul La Repubblica.

1973 afișări
Imaginea articolului CROAZIERA DE COŞMAR: Un membru al echipajului, localizat în epava răsturnată. 38 de persoane sunt date dispărute în continuare

CROAZIERA DE COŞMAR: Un membru al echipajului, localizat în epava răsturnată. 38 de persoane sunt date dispărute în continuare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipele de salvare au comunicat că este vorba de un membru al echipajului, Marrico Giampetroni, blocat în zona restaurantului de pe Puntea numărul 3. Conform salvatorilor, persoana este în stare bună şi au fost iniţiate procedurile pentru evacuarea acesteia.

În prezent, 38 de persoane sunt considerate dispărute, dar autorităţile nu ştiu cu exactitate dacă acestea nu cumva au fost salvate fără a fi înregistrate pe liste.

Majoritatea persoanelor salvate au fost transferate de pe Insula Giglio în portul continental Santo Stefano, urmând să fie repatriate. La bordul navei se aflau 4.229 de persoane. Trei dintre acestea, doi francezi şi un peruan, au murit în accident.

În cursul dimineţii, echipele de intervenţie auziseră o voce în zona Punţii 3 a navei Costa Concordia, scufundată parţială în largul insulei italiene Giglio.

"A fost auzită o voce la bordul navei", a declarat Luca Cari, unul din purtătorii de cuvânt ai echipelor de intervenţie, precizând că au fost auzite şi zgomote la bordul navei.

După salvarea miraculoasă a unui cuplu sud-coreean aflat în luna de miere, căutările au continuat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici