CROAZIERA DE COŞMAR: La bordul navei italiene erau 56 de români, turişti şi personal - VIDEO, GALERIE FOTO

Compania deţinătoare a vasului de croazieră naufragiat în Marea Mediterană a comunicat oficiilor diplomatice ale României în Italia că la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turişti români, precum şi 27 de cetăţeni români care făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei.

4702 afișări
Imaginea articolului CROAZIERA DE COŞMAR: La bordul navei italiene erau 56 de români, turişti şi personal - VIDEO, GALERIE FOTO

CROAZIERA DE COŞMAR: La bordul navei italiene erau 56 de români, turişti şi personal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, consulul general al României la Bologna s-a deplasat la Grosseto, pentru a elibera titluri de călătorie unui număr de aproximativ 20 de cetăţeni români, care s-au aflat la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiată în Marea Mediterană.

"Reprezentanţii diplomatici români vor asigura, în continuare, la cerere, asistenţa consulară necesară tuturor cetăţenilor români implicaţi în acest incident", precizează MAE.

GALERIE FOTO

Compania deţinătoare a vasului de croazieră a comunicat oficiilor diplomatice ale României în Italia faptul că la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turişti români, precum şi 27 de cetăţeni români, care făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei, se mai arată în comunicat.

"Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă atât cu autorităţile italiene, cât şi cu armatorul, pentru stabilirea modalităţilor de transport al cetăţenilor români în ţară, compania italiană urmând să acopere costurile repatrierii acestora", menţionează MAE.

Conform declaraţiilor Prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locală), au fost confirmate 3 persoane decedate şi 14 răniţi.

MAE a comunicat că printre persoanele decedate nu se află cetăţeni români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici