CRONOLOGIE: 2014, un an negru pentru aviaţia malaysiană

Dispariţia duminică, între Indonezia şi Singapore, a unui avion de tip Airbus A320-220 aparţinând companiei AirAsia cu 162 de persoane la bord, este cea de a treia dramă în care este implicată o campanie aeriană malaysiană în acest an, relatează AFP, care prezintă cronologia acestor evenimente.

212 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: 2014, un an negru pentru aviaţia malaysiană

CRONOLOGIE: 2014, un an negru pentru aviaţia malaysiană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- 8 martie 2014: Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură de la Kuala Lumpur la Beijing - cu 239 de persoane la bord - dispărea. Niciun fragment de epavă nu a fost găsit, însă unii experţi apreciază că aeronava s-a prăbuşit în partea de sud a Oceanului Indian. Dispariţia zborului MH370 a rămas până în prezent unul dintre marile mistere ale aviaţiei civile.

- 17 iulie 2014: Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines - cu 298 de persoane la bord - se prăbuşeşte în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, o regiune devastată de peste trei luni, la acel moment, de un conflict armat. Aeronava, care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur - zborul MH17, a fost probabil doborâtă de o rachetă de tip sol-aer trasă dintr-o zonă controlată de către separatişti proruşi. Autorităţile de la Kiev şi rebelii se acuză reciproc că se află la originea presupusului tir.

- 28 decembrie 2014: Un avion de tip Airbus A320-220 aparţiând companiei malaysiene low cost AirAsia - cu 162 de persoane la bord (156 de indonezieni, trei sud-coreeni, un francez, un britanic, un malaysian şi un cetăţean din Singapore) pierde contactul cu controlul aerian după aproximativ o oră de la decolarea de pe Aeroportul Internaţional Juanda de la Surabaya, în estul Insulei Java, la ora locală 5.20 (0.20, ora României). Aeronava care efectua zborul QZ8501 urma să aterizeze la Singapore la ora locală 8.30 (2.30, ora României). Imediat după decolare, poliţii au invocat condiţii meteorologice nefavorabile şi au cerut să devieze de la planul de zbor şi să ia altitudine.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici