CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase incidente armate din instituţiile şcolare şi universitare

Atacul comis vineri într-o şcoală primară din Connecticut (nord-estul SUA), soldat cu 27 de morţi, dintre care majoritatea copii, este unul dintre cele mai sângeroase din ultimii 20 de ani din instituţiile şcolare şi universitare, relatează AFP, care prezintă o cronologie a acestor incidente.

697 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase incidente armate din instituţiile şcolare şi universitare

CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase incidente armate din instituţiile şcolare şi universitare (Imagine: Valentina Sarosi/Arhiva Mediafax Foto)

La modul general, fără a se limita la instituţiile de învăţământ, atacul armat cel mai sângeros din ultimii ani din lume rămâne cel de pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, care s-a soldat cu 69 de morţi în iulie 2011.

- 13 martie 1996 - MAREA BRITANIE/SCOŢIA: 16 elevi şi învăţătoarea lor sunt ucişi într-o şcoală din Dunblane de un bărbat cu probleme psihice care a intrat în sala de gimnastică având asupra sa mai multe arme de foc. Bărbatul se sinucide în urma atacului.

- 20 aprilie 1999 - SUA: Eric Harris, în vârstă de 18 ani, şi Dylan Klebold, de 17 ani, ucid prin împuşcare 12 elevi ai liceului din Colombine şi un profesor, apoi se sinucid.

- 26 aprilie 2002 - GERMANIA: 16 persoane, dintre care 12 profesori, sunt ucise într-un liceu din Erfurt (est), de un bărbat în vârstă de 19 ani care se sinucide în urma atacului.

- 21 martie 2005 - SUA: Cel puţin nouă persoane sunt ucise şi alte şapte rănite prin împuşcare la Red Lake (Minnesota) de către un licean care apoi se sinucide.

- 16 aprilie 2007 - SUA: Un bărbat ucide 32 de persoane după care se sinucide în campusul universităţii Virginia Tech din Blacksburg (Virginia).

- 7 noiembrie 2007 - FINLANDA: opt persoane sunt ucise într-un liceu din Tuusula (sud), de către un tânăr în vârstă de 18 ani, care ulterior se sinucide.

- 23 septembrie 2008 - FINLANDA: nouă elevi şi un profesor sunt ucişi într-un liceu profesional din Kauhajoki (sud-vest) de un student în vârstă de 22 de ani care se sinucide ulterior.

- 11 martie 2009 - GERMANIA: 15 persoane - nouă elevi şi trei profesori de la un colegiu din Winnenden, în apropiere de Stuttgart (sud-vest), precum şi trei trecători - sunt ucise de un fost elev al instituţiei de învăţământ. Autorul atacului are 17 ani şi se sinucide.

- 7 aprilie 2011 - BRAZILIA: Un tânăr în vârstă de 24 de ani deschide focul în fosta sa şcoală publică din zona de est a Rio, ucigând zece elevi şi rănind alte 18 persoane, înainte de a se sinucide.

- 2 aprilie 2012 - SUA: Un bărbat ucide o recepţioneră şi şase studenţi într-o universitate din Oakland în California (vestul Statelor Unite).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici