Cu cât a plătit un marinar american prins că a vândut Chinei informaţii militare

Un marinar american a fost condamnat la 27 de luni de închisoare pentru că a vândut Chinei informaţii militare, potrivit Reuters.

8950 afișări
Imaginea articolului Cu cât a plătit un marinar american prins că a vândut Chinei informaţii militare

Marinar american, condamnat la închisoare pentru că a vândut Chinei informaţii militare

Potrivit anchetatorilor, marinarul a acceptat mită în valoare de aproape 15.000 de dolari de la un ofiţer chinez de informaţii.

Subofiţerul Wenheng „Thomas” Zhao, în vârstă de 26 de ani, a pledat vinovat pentru conspiraţie şi primire de mită. Zhao, care risca până la 20 de ani de închisoare, a mai fost amendat cu 5.500 de dolari, a anunţat Departamentul de justiţie prin intermediul unui comunicat.

Zhao a lucrat la o bază navală din California. El a recunoscut că le-a dat chinezilor mai multe planuri privind exerciţiile militare americane din Pacific şi informaţii despre radare şi sistemele electrice.

Americanii au acuzat China că face o amplă campanie de spionaj şi atacuri cibernetice. Beijingul respinge acuzaţiile. De asemenea, ministerul chinez de Externe a transmis marţi că nu cunoaşte detaliile legate de dosarul marinarului american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marinar,
spionaj,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici