Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de zile

  • Un oraş "interzis" din cauza violenţei bandelor de traficanţi de droguri a renăscut ca o destinaţie turistică vibrantă în doar 26 de zile, datorită eforturilor guvernatorului Javier Buitron.
  • Esmeraldas era bântuit de bande, cu o rată a criminalităţii extrem de ridicată.
1074 afișări
Imaginea articolului Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de zile

Sursa foto: X

În oraşul portuar Esmeraldas din Ecuador se aud ritmuri latino şi râsete. Drumul principal de pe malul mării este mărginit de marea albastră şi nisipul alb al Oceanului Pacific pe de o parte, iar pe de altă parte de baruri şi restaurante pline de lume. Hotelurile au un grad de ocupare de peste 70%, iar în cele mai bune restaurante trebuie să stai la coadă pentru o masă.

Oraşul Esmeraldas şi întregul Ecuador se află în război cu bandele de traficanţi de droguri şi, deşi forţele de securitate câştigă în acest moment, războiul este departe de a se fi încheiat, noterază Sky News.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Esmeraldas era o zonă interzisă. Plajele şi străzile erau goale, iar hotelurile aveau un grad de ocupare aproape zero. Restaurantele erau închise, iar barurile erau deschise doar pentru câţiva clienţi obişnuiţi.

Bandele de traficanţi de droguri şi şefii lor din cartelurile mexicane au ucis oameni, au aruncat în aer maşini capcană.

Daniel Noboa, preşedintele Ecuadorului, în vârstă de 36 de ani, a lansat represiunea după ce faimosul gangster Adolfo "Fito" Macias a evadat din închisoarea din Guayaquil.

Preşedintele Noboa avea nevoie de cineva care să rezolve situaţia. A sunat un fost şef de poliţie pensionat din Esmeraldas, care trăieşte acum în Statele Unite. Bărbatul pe care l-a sunat a fost de acord şi a luat următorul zbor spre casă, în Ecuador.

Javier Buitron este acum guvernatorul din Esmeraldas.Lucrând alături de poliţie şi de armată, Buitron este creditat cu reuşita redresării întreagii situaţii în doar 26 de zile.

Autorităţile deţin acum controlul străzilor. De asemenea, au recâştigat controlul asupra închisorii locale, iar ofiţerii şi soldaţii pot intra în cartiere în care nu puteau intra înainte, inclusiv într-o zonă în care bandele se alăturaseră cartelurilor Sinaloa şi Jalisco New Generation din Mexic.

Localnicii se declară bucuroşi că lucrurile se schimbă. Chiar dacă bandele îl vor mort, guvernatorul se asigură că este prezent şi vizibil, zi şi noapte - cu o pază permanentă alături de el. Oamenii de aici, din Esmeraldas, îl tratează ca pe un rockstar. El a spus că faptul că vede oamenii atât de fericiţi îl face fericit şi îl încurajează să continue.

"Trebuie să recăpătăm încrederea oamenilor, trebuie să recuperăm economia şi avem nevoie de lucruri bune pentru oameni, de oportunităţi", a spus el.

"În fiecare zi muncim, nu avem timp să ne odihnim, trebuie să muncim din greu în fiecare zi, pentru că sunt aici pentru a rezolva problemele".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici