Cum au reacţionat cetăţenii Coreei de Nord la anunţul morţii lui Kim Jong-il - VIDEO

Anunţul morţii liderului nord-coreean Kim Jong-il a fost primit cu lacrimi de cetăţenii Coreei de Nord, de la prezentatoarea care a citit informaţia la televiziunea de stat, până la oamenii simpli de pe stradă.

1494 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat cetăţenii Coreei de Nord la anunţul morţii lui Kim Jong-il - VIDEO

Cum au reacţionat cetăţenii Coreei de Nord la anunţul morţii lui Kim Jong-il

Anunţul potrivit căruia Kim Jong-il a murit sâmbătă dimineaţă a fost făcut luni la televiziunea de stat nord-coreeană, într-o declaraţie emoţionantă.

Prezentatoarea, îmbrăcată în negru, plângea în timp ce afirma că liderul nord-coreean a murit din cauza epuizării fizice şi mentale. Ulterior, agenţia oficială KCNA a precizat că acesta a murit în urma unui atac de cord.

Imagini realizate la Phenian prezintă apoi mai multe persoane plângând pe străzi, după aflarea informaţiilor despre decesul liderului lor, relatează BBC News Online.

Considerat unul dintre cei mai represivi lideri din lume, Kim Jong-il este însă bine văzut de cetăţenii nord-coreeni, precizează CNN.

El a condus Coreea de Nord cu o mână de fier din 1994 şi îi lasă fiului său Kim Jong-un, succesorul său deja desemnat, o economie muribundă, într-o ţară marcată de o foamete mortală, dotată cu arma nucleară dar izolată pe plan diplomatic.

Regimul de la Phenian, singura dinastie comunistă din lume, a fost până în prezent reticent să se angajeze pe calea reformelor, de teamă că va pierde controlul asupra poporului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici