Cum se vor distra europenii de revelion? Spectacole anulate în multe oraşe europene

  • Primăriile din Londra, Paris, Roma, Barcelona, Amsterdam, Bruxelles, Praga, Viena, Atena şi Berlin au anulat spectacolele publice cu artificii.
  • În Oslo şi Stockholm, câteva muzee vor fi accesibile persoanelor vaccinate în noaptea Anului Nou.
  • În Bucureşti, concertul public din Piaţa Constituţiei este anulat, dar se pot organiza petreceri şi spectacole private.
490 afișări
Imaginea articolului Cum se vor distra europenii de revelion? Spectacole anulate în multe oraşe europene

Cum se vor distra europenii de revelion? Spectacole anulate în multe oraşe europene

Pare-se că pandemia nu ne lasă nici în acest revelion. Cu toate că avem vaccin anti-COVID spre deosebire de 2020, numărul mare de nevaccinaţi şi răspândirea variantei Omicron care e foarte contagioasă le distrug planurile europenilor vaccinaţi care sperau să celebreze Anul Nou ca pe vremuri.  

Spectacolul de artificii de la Londra pentru noaptea de Revelion la care trebuia să partice 6500 de persoane nu va mai avea loc. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat pe 21 decembrie că evenimentul din Trafalgar Square este anulat din cauza răspândirii variantei Omicron.  Primarul îndeamnă Guvernul să facă un pas înainte şi să sprijine industria ospitalităţii din Capitală. O transmisiune spectaculoasă pentru a întâmpina anul 2022 va fi difuzată pe BBC One şi iPlayer

Pe 18 decembrie a fost anulat spectacolul de artificii din Paris pentru Revelion la ordinele premierului Jean Castex tot din cauza răspândirii variantei Omicron. 

Conform CNN şi Wanted in Rome, au fost anulate spectacolele de Revelion 2022 din cauza pandemiei şi în Atena, Berlin, Bologna, Edinburgh, Florenţa,  Milano, Napoli, Roma, Veneţia, Frankfurt, Praga, Torino şi Viena. Petrecerile publice au fost interzise, iar autorităţile au impus purtarea obligatorie a măştii pe stradă şi limitarea numărului de participanţi la petrecerile private. La Zurich se vor desfăşura spectacole cu lumini. 

Nu doar din cauza pandemiei au fost anulate spectacolele cu artificii. În Belgia, la Bruxelles, s-au interzis artificiile până în februarie din cauza riscului de rănire. Poliţia belgiană a condus o campanie de confiscare a obiectelor pirotehnice şi amendarea vânzătorilor. Spectacolele de revelion au mai fost interzise la Bruxelles din cauza ameninţării teroriste. 

Şi la Barcelona au fost anulate festivităţile din cauza pandemiei.  

Olandezii au luat la cunoştiinţă încă din noiembrie că festivităţile de Anul Nou în Amsterdam vor fi anulate

La Stockholm vor fi organizate expoziţii în numeroase muzee, intrarea fiind accesibilă doar persoanelor cu certificat verde. Primăria din Oslo va permite accesul publicului la Muzeul de Artă Munch. 

Danemarca, care are peste 80% din populaţie vaccinată cu schema completă,  ar putea organiza spectacole. 

Nu există date sigure în ce privesc marile oraşe din cele mai conservatoare state ale Uniunii Europene - Polonia, Ungaria  şi Bulgaria (care are cea mai mică rată de vaccinare). 

În România, administraţia municipală a Bucureştiului a anulat şi în acest an organizarea spectacolului din Piaţa Constituţiei, dar există posibilitatea să fie organizate petreceri şi spectacole private. Cu toate că sunt ilegale, românii  folosesc materiale pirotehnice de câteva zile în spaţiul public.

Autorităţile din toată Europa îndeamnă la prudenţă în ce priveşte organizarea petrecerilor şi festivităţilor private din cauza situaţiei pandemice. 

 

Când vor petrece europenii de Revelion ca-n vremurile bune?

E greu de prevestit când se va termina pandemia, dar cei mai mulţi experţi estimează că vom trăi în această situaţie endemică până în 2024, ori numai atunci când toată populaţia planetei va fi imunizată/vaccinată şi coronavirusul nu va mai fi letal. 

Până atunci, festivităţile vor fi anulate sau cu acces restricţionat persoanelor nevaccinate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici