Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie

Managerul unui fast-food din oraşul Essex, din Marea Britanie a inclus într-un anunţ de angajare cerinţa ca cei care candidează pentru postul oferit să ştie limba română, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de sâmbătă.

177 afișări
Imaginea articolului Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie

Cunoaşterea limbii române, cerinţă într-un anunţ de angajare din Marea Britanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Greg Walker a inclus această cerinţă în anunţul de angajare după ce o încercare anterioară de recrutare de personal a atras candidaţi care nu erau interesaţi de acest loc de muncă. Însă aceasta a generat o dezbatere aprinsă, mai mulţi localnici trimiţând numeroase plângeri la BBC Radio Essex, cerând eliminarea acestei cerinţe. Ulterior a fost lansată şi o anchetă.

"Nu simt că aş fi făcut ceva incorect. Am un angajat român care a fost aici timp de un an. Comunicarea ar fi mai bună dacă şi ceilalţi ar vorbi română. Dar el vorbeşte engleză şi un britanic ar putea lucra aici, de asemenea", a explicat Walker, în vârstă de 28 de ani.

"Am discutat cu JobCentre şi le-am spus că am un angajat român, aşa că acest lucru oferă o şansă comunităţii româneşti să vină să muncească aici", a adăugat el. "Toată lumea s-a supărat, afirmând că vreau numai români, dar eu nu am spus acest lucru. Am spus că ar fi un avantaj", a explicat bărbatul.

Până în prezent, nimeni nu şi-a depus candidatura pentru acest loc de muncă, plătit cu 5,93 de lire sterline pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici