Cuplu afgan acuzat de adulter, condamnat la moarte prin lapidare

Un cuplu afgan acuzat de adulter de către talibani a fost condamnat la moarte prin lapidare, în nordul Afganistanului, potrivit AFP, care citează un martor, oficiali locali şi un lider rebel, informează luni jurnalul Le Figaro.

51 afișări

O tânără, în vârstă de 23 ani, deja logodită, şi un bărbat însurat, de 28 de ani, au fost condamnaţi de către talibani de lapidare (omorâre cu pietre), în faţa a o sută de persoane, majoritatea talibani din districtul Imam Sahib (Kunduz).

Cuplul, care plecase din satul natal, a fost arestat la întoarcere de către talibani, care au aplicat charia (legea islamică).

"Talibanii au condamnat cuplul la moarte prin lapidare şi oamenii din mulţime au aruncat cu pietre până cei doi au murit", a declarat Abdul Satar, un asistent la execuţie.

Insurgenţii câştigă teren în ultimii doi ani în această parte din nordul Afganistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici