Cuplul regal britanic în SUA: Prinţul William s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă, iar Kate cu copii la New York - FOTO

Prinţul William a glumit şi a vorbit despre copii cu Barack Obama luni, în timp ce soţia sa Kate, care a rămas la New York, a fost primită de zeci de fani care au înfruntat frigul pentru a o saluta.

606 afișări
Imaginea articolului Cuplul regal britanic în SUA: Prinţul William s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă, iar Kate cu copii la New York - FOTO

Cuplul regal britanic în SUA: Prinţul William s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă, iar Kate cu copii la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William - care a sosit la New York duminică seara împreună cu soţia sa, în prima lor vizită oficială în Statele Unite - s-a întâlnit luni dimineaţa cu preşedintele american, în cadrul unei etape de câteva ore la Washington.

Aşezaţi alături, în Biroul Oval de la Casa Albă, preşedintele american şi prinţul William, zâmbind, au glumit şi vorbit despre copii.

Evocând al doilea copil, care se va naşte în primăvară, prinţul i-a spus preşedintelui că, în emoţia pe care i-a provocat-o naşterea primului său copil, prinţul George, a uitat să întrebe dacă acesta era băiat sau fată.

"Ai uitat să întrebi?", a exclamat râzând Obama, tatăl a două fete.

Prinţul a venit totodată să ceară susţinerea preşedintelui în lupta împotriva traficului de animale sălbatice.

Preşedintele a salutat, în faţa presei, "activitatea foarte importantă" a lui William, preşedintele Asociaţiei "United for Wildlife", care luptă pentru apărarea faunei sălbatice.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în 2011, la Palatul Buckingham, cu ocazia vizitei de stat a lui Barack Obama.

Prinţul William a denunţat, ulterior, într-un discurs susţinut la sediul Băncii Mondiale (BM), cele 20 de miliarde de dolari obţinute anual prin traficul de animale sălbatice.

"Cooperarea este arma noastră cea mai eficientă împotriva traficanţilor", a subliniat prinţul, anunţând că fostul ministru britanic de Externe William Hague va prezida un grup internaţional de luptă împotriva acestui trafic.

Organismul internaţional găzduieşte în prezent un congres pe tema corupţiei din jurul trafcului de animale sălbatice.

Casa Albă a salutat, când anunţat această întâlnire, activitatea prinţului "în această luptă împotriva a ceea ce reprezintă totodată o ameninţare în domeniul securităţii şi o problemă de mediu devastatoare".

- Mantou negru elegant

Rămasă la New York, soţia sa, Kate, a vizitat luni dimineaţa, la Harlem, celebrul cartier afro-american de la New York, un centru dedicat copiilor - Northside Center for Child Development.

Purtând un mantou negru elegant de la Goat, o marcă britanică, ducesa de Cambridge a urmărit timp de o oră un atelier de lucru manual în compania lui Chirlane McCray, soţia primarului din New York Bill de Blasio.

Însărcinată în cinci luni, ducesa a fost primită cu aplauze de câteva zeci de persoane care au înfruntat frigul pentru a o vedea şi a-i spune - aşa cum arăta o pancartă - că o "iubesc pe Kate".

Tânăra le-a salutat şi a acceptat un buchet de flori de la un copil.

O ambulanţă o urmează pe tânără pe parcursul întregii vizite oficiale, ca măsură de precauţie în legătură cu sarcina.

Ducesa de Cambridge a luat după aceea dejunul la Consulatul britanic, unde urma să se întâlnească cu reprezentanţi ai comunităţii britanice care locuiesc la New York din lumea artelor, culturii şi afacerilor.

După o după-amiază de odihnă pentru Kate, cuplul s-a întâlnit la New York şi a mers la o recepţie dedicată faunei sălbatice, la care erau prezente Hillary Clinton, o posibilă pretendentă la Casa Albă, şi fiica sa Chelsea.

Luni seara cuplul a asistat la un meci din Campionatul Nord-american de Baschet (NBA), care susţine United for Wildlife.

Elita sportivă şi muzicală americană i-a primit cu entuziasm pe prinţ şi pe soţia sa, care au asistat pentru prima dată la un meci NBA.

La sfârşitul meciului, legenda baschetului LeBron James, alias "King James", s-a întâlnit cu cuplul căruia i-a oferit tricouri ale echipei, inclusiv unul pentru prinţul George, în vârstă de un an.

Cântăreţii Jay-Z şi Beyonce au discutat cu cuplul princiar la pauză, printre încurajările zgomotoase ale publicului.

William, al doilea în ordinea succesiiunii la tronul britanic după tatăl său, prinţul Charles, şi Kate, ambii în vârstă de 32 de ani, au început duminică seara această vizită oficială, care are atât aspecte diplomatice, cât şi economice, în promovarea intereselor britanice.

Cuplul, care urmează să-şi încheie vizita marţi seara, nu este însoţit de prinţul George, care a rămas la Londra.

Această vizită americană aminteşte de vizita prinţului Charles şi prinţesei Diana, în 1985. Prinţesa Ţării Galilor a atras atunci toată atenţia presei, dansând cu preşedintele american Ronald Reagan şi John Travolta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici