"Cursa înarmării" se mută pe Internet

O "cursă a înarmării" pe Internet, prin care o ţară îşi asigură controlul asupra reţelelor în caz de conflict, constituie o ameninţare reală, a avertizat, miercuri, compania americană McAfee, specializată în securitatea reţelelor.

22 afișări
Imaginea articolului "Cursa înarmării" se mută pe Internet

"Cursa înarmării" se mută pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit raportului anual al companiei McAfee pe această temă, China, Franţa, Israelul, Rusia şi Statele Unite şi-au confecţionat "arme cibernetice", pentru a ataca reţelele informatice ale inamicilor lor.

"În prezent, armele nu mai sunt nucleare, ci virtuale, şi toată lumea trebuie să se adapteze la aceste ameninţări", avertizează compania cu sediul în Santa Clara (California, vest).

"În acest an, multiplicarea atacurilor cibernetice din motive politice a provocat îngrijorare", notează McAfee, subliniind că printre ţinte s-au numărat Casa Albă, departamentele americane ale Apărării şi Securităţii Interne, precum şi poliţia federală care asigură protecţia preşedintelui Statelor Unite.

Dar şi infrastructurile ar putea fi victima unui război cibernetic, cum sunt reţelele de distribuţie a apei şi electricităţii, telecomunicaţiile şi fluxurile financiare.

"În majoritatea ţărilor dezvoltate, infrastructurile de bază sunt conectate la internet şi nu sunt protejate suficient", avertizează compania în raportul citat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici