Curse aeriene anulate şi maşini blocate pe şosele în Marea Britanie, din cauza frigului

Marea Britanie a anulat sâmbătă numeroase curse aeriene, din cauza unui val de frig însoţit de temperaturi apropiate de recordurile meteorologice pentru această perioadă, iar sute de şoferi au fost nevoiţi să petreacă noaptea în maşinile blocate pe şosele.

56 afișări
Imaginea articolului Curse aeriene anulate şi maşini blocate pe şosele în Marea Britanie, din cauza frigului

Curse aeriene anulate şi maşini blocate pe şosele în Marea Britanie, din cauza frigului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

British Airways a anulat toate cursele programate pentru intervalul orar 10.00 - 17.00 (12.00 - 19.00, ora României) pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick din Londra, iar compania low-cost easyJet a anulat cursele între orele 6.00 - 10.00 (8.00 - 12.00, ora României).

"Gatwick rămâne deschis, dar ne aşteptăm la ninsori abundente", a avertizat sâmbătă un purtător de cuvânt al aeroportului.

Şi cursele de pe celelalte aeroporturi din Marea Britanie înregistrează întârzieri importante.

Ninsorile însemnate din nordul şi vestul ţării au perturbat şi traficul rutier, chiar la începutul sezonului de vacanţe de iarnă. Sute de şoferi au petrecut o parte din noapte în maşini, după ce un camion a blocat o autostradă din Lancashire, în nord-vestul Angliei.

La rândul lor, trenurile Eurostar înregistrează întârzieri de până la 60 de minute, iar companiile feroviare din sud-estul Angliei au redus numărul curselor.

Serviciul meteo naţional a avertizat că Marea Britanie ar putea înregistra cea mai rece lună decembrie de după 1910. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Buckinghamshire, în sud-estul ţării, temperatura a scăzut până la -13 grade Celsius, iar la Gatwick, până la -11 grade.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici