Curtea Constituţională din R.Moldova respinge cererea PPCD de renumărare a voturilor

Curtea Constituţională din R.Moldova a respins cererea Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD) de renumărare a voturilor exprimate în scrutinul parlamentar desfăşurat săptămâna trecută, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

11 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională din R.Moldova respinge cererea PPCD de renumărare a voturilor

Curtea Constituţională din R.Moldova respinge cererea PPCD de renumărare a voturilor (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Biroului de presă al Curţii Constituţionale, cererea PPCD nu a fost acceptată pentru că lipsesc probele care ar demonstra necesitatea renumărării voturilor. "Curtea nu poate dispune renumărarea voturilor în cazul în care nu sunt prezentate probe care ar arăta că aceasta renumărare este necesară", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

PPCD sesizase Curtea Constituţională asupra unor presupuse încălcări grave ale legislaţiei electorale comise de unii concurenţi şi funcţionari electorali în campania pentru anticipate. PPCD contesta rezultatele alegerilor din 29 iulie şi a solicita renumărarea voturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici