Curtea de Casaţie din Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare

Curtea de Casaţie din Italia a anulat vineri o decizie a unei instanţe de apel privind extrădarea în România a unui cetăţean român condamnat la trei ani de închisoare, justiţia italiană invocând problema condiţiilor din penitenciarele române, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

1078 afișări
Imaginea articolului Curtea de Casaţie din Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare

Curtea de Casaţie din Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Înainte de a accepta extrădarea unui cetăţean european, judecătorii italieni trebuie să se informeze în legătură cu situaţia din penitenciarele ţării respective, a stabilit Curtea de Casaţie din Italia.

Pe baza acestui principiu, instanţa supremă din Italia a anulat decizia Curţii de Apel din Torino care permitea extrădarea în România a unui cetăţean român în vârstă de 24 de ani condamnat de o instanţă română la trei ani şi două luni de închisoare şi arestat pe teritoriul italian pe 8 iunie.

Avocaţii românului au argumentat că, potrivit unui raport al Comitetului european pentru prevenirea torturii, penitenciarele din România sunt supraaglomerate.

Potrivit datelor oficiale, gradul de ocupare în închisorile din România este de aproape 150%, iar ultimul penitenciar a fost construit în anul 1994, la Giurgiu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici