Cutii de Red Bull Cola cu urme de cocaină, retrase de la vânzare

Autorităţile germane de reglementare în domeniul alimentar au descoperit urme de cocaină în cutii de Red Bull Cola şi au ordonat retragerea băuturii energizante de la vânzare în mai multe landuri, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

434 afișări
Imaginea articolului Cutii de Red Bull Cola cu urme de cocaină, retrase de la vânzare

Cutii de Red Bull Cola cu urme de cocaină, retrase de la vânzare

Oficialii din landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Turingia şi Renania-Palatinat au interzis băutura după ce autorităţile sanitare au descoperit urme de cocaină în cutii. Aceasta "nu este dăunătoare, dar încalcă legea (din domeniul) alimentar", a declarat Thomas Schulz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Turingia.

Institutul pentru Sănătate şi Muncă (LIGA) din Renania de Nord-Westfalia a găsit urme de cocaină, de la o frunză de coca din care se presupunea că a fost extrasă toată cocaina. Potrivit ministerului, băutura nu ar trebui să fie clasificată drept produs alimentar, ci pusă sub jurisdicţia legii germane privind narcoticele.

"Extractele din frunze de coca, fără ingredientul activ al cocainei, sunt folosite în toată lumea la condimente pentru mâncăruri şi sunt complet sigure", a declarat un purtător de cuvânt al Red Bull pentru ziarul Frankfurter Neue Presse.

"Noi suntem de părere că produsul nostru poate fi comercializat", a afirmat la postul public de radio german Frank Farnsteiner, purtător de cuvânt al Red Bull.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici