Cutremurul din Indonezia: Peste 260 de persoane au rămas blocate pe vulcanul Mount Rinjani

Cel puţin 260 de persoane au rămas blocate pe vulcanul Mount Rinjani de pe insula Lombok, în urma alunecărilor de teren provocate de cutremurul de magnitudine 6.4 grade pe scara Richter, care a avut loc duminică în Indonezia, relatează BBC.

768 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Indonezia: Peste 260 de persoane au rămas blocate pe vulcanul Mount Rinjani

Cutremurul din Indonezia: Peste 260 de persoane au rămas blocate pe vulcanul Mount Rinjani

Cel puţin 14 persoane au murit şi 162 au fost rănie, în urma cutremurului de 6,4 grade pe scara Richter produs duminică pe insula Lombok din Indonezia.

Zeci de mii de case au fost deteriorate, iar sute de persoane au rămas fără locuinţe.

În urma cutremurului, zonele de coborâre de pe Mount Rinjani au fost distruse de alunecări de teren.

Sute de salvatori încearcă să evacueze cele peste 260 de persoane blocate pe munte. Printre cei care aşteaptă să fie evacuaţi de pe munte se află şi excursionişti din Franţa, Thailanda, Olanda şi Malaezia.

Peste 500 de persoane, majoritatea turişti străini, au fost deja evacuate de pe munte, dar aproximativ 266 sunt încă blocate.

Insula Lambok atrage turişti din întreaga lume şi se află la aproximativ 40 km la est de Bali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici