Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în urma unui taifun în Japonia

Un taifun a afectat duminică insula Kyushu din sud-vestul Japoniei, producând rafale puternice de vânt, precipitaţii abundente şi temperaturi ridicate, iar 24 de persoane au fost rănite în urma intemperiilor, informează agenţia Kyodo.

472 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în urma unui taifun în Japonia

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în urma unui taifun în Japonia

Cele mai multe victime au fost rănite în urma unor accidente cauzate de vântul puternic, care a provocate pagube materiale, inclusiv spulberând acoperişurile unor clădiri.

Companiile aeriene Japan Airlines şi All Nippon Airways au anulat unele zboruri de pe aeroporturile din sud-vestul Japoniei, iar traficul feroviar a fost parţial suspendat.

Precipitaţii puternice s-au înregistrat în unele zone, în special în prefectura Nara din vestul Japoniei.

În unele zone s-a decis evacuarea populaţiei de teama producerii unor inundaţii sau alunecări de teren.

Pe de altă parte, taifunul a provocat o creştere a temperaturilor în centrul Japoniei, în regiunea Hokuriku fiind înregistrate temperaturi de aproape 40 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor creşte substanţial după trecerea taifunului.

Zeci de persoane au decedat în urma unui val de caniculă care a afectat Japonia la mijlocul lunii iulie, imediat după inundaţiile masive din vestul ţării, soldate cu 224 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici