Directorul New York Times îl îndeamnă pe preşedintele SUA să înceteze cu "retorica tulburătoare anti-presă"/Reacţia lui Trump

Arthur Gregg Sulzberger, directorul publicaţiei The New York Times l-a îndemnat pe preşedintele SUA, Donald Trump, să înceteze cu "retorica profund tulburătoare anti-presă", susţinând că ar putea "conduce la acţiuni violente" împotriva jurnaliştilor, informează postul BBC News.

1100 afișări
Imaginea articolului Directorul New York Times îl îndeamnă pe preşedintele SUA să înceteze cu "retorica tulburătoare anti-presă"/Reacţia lui Trump

Directorul New York Times îl îndeamnă pe Trump să înceteze cu "retorica tulburătoare anti-presă"

Donald Trump a afirmat duminică, printr-un mesaj pe Twitter, că a avut o întrevedere "foarte bună şi foarte interesantă" cu Sulzberger.

"Am petrecut mult timp vorbind despre cantităţile imense de Ştiri False publicate de mass-media & despre modul în care aceste Ştiri False s-au transformat în frază 'Inamic al Poporului'. Trist!'', a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter, fără să menţioneze că în repetate rânduri a folosit această frază în privinţa presei.

Ulterior, printr-un comunicat, directorul publicaţiei a relatat despre întrevederea sa de la Casa Albă cu preşedintele Trump, care a avut loc în urmă cu zece zile.

Sulzberger a declarat că i-a spus lui Trump că fraza "ştiri false" este "neadevărată şi dăunătoare".

"L-am avertizat că acest limbaj incendiar contribuie la o creştere a ameninţărilor la adresa jurnaliştilor şi va conduce la violenţă".

The New York Times a precizat că nu îi solicită lui Trump să înceteze să critice publicaţia, ci îl îndemâna să-şi "reconsidere atacurile împotriva jurnalismului".

La câteva ore după ce publicaţia a emis comunicatul, Donald Trump a postat o serie de mesaje pe Twitter în care afirmă că presa este "înnebunită de sindromul deranjamentului Trump".

"90% din relatările de presă despre Administraţia mea sunt negative, în pofida rezultatelor pozitive pe care le obţinem", a scris preşedintele pe Twitter, afirmând că publicaţiile New York Times şi Washington Post "nu fac nimic altceva decât să publice articole rele chiar şi despre realizări foarte pozitive - şi nu se vor schimba niciodată".

Casa Albă a confirmat duminică faptul că Donald Trump s-a întâlnit cu AG Sulzberger, pe data de 20 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici