Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, începe o misiune de pace în Ucraina şi Rusia

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, s-a deplasat, joi, în Polonia şi urmează să efectueze în următoarele zile vizite în Ucraina şi Rusia, în cadrul unei misiuni de pace.

355 afișări
Imaginea articolului Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, începe o misiune de pace în Ucraina şi Rusia

Wikipedia Commons

Cyril Ramaphosa se va întâlni, vineri, în Ucraina, cu preşedintele Volodimir Zelenski, iar sâmbătă se va deplasa în oraşul rus Sankt-Petersburg, pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, informează agenţia Reuters.

Surse citate de site-ul Tagesschau.de afirmă că delegaţia africană, condusă de preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, va propune măsuri de consolidare a încrederii înaintea eventualei lansări a negocierilor între Rusia şi Ucraina. Printre propunerile de pace se numără retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, retragerea armelor nucleare ruse din Belarus, anularea mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin şi relaxarea sancţiunilor occidentale impuse Rusiei.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, printr-o acţiune care nu este recunoscută la nivel internaţional. În septembrie 2022, Rusia a anexat regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, unde armata ucraineană a lansat recent o contraofensivă intensă. Administraţia de la Kiev condiţionează lansarea negocierilor pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă de retragerea în totalitate a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici