Dacă pleci în Grecia, află că s-a deschis primul muzeu subacvatic din ţară

  • Grecia a inaugurat primul său muzeu subacvatic în epava unei nave antice ce transporta mii de amfore
  • Situl se află în apropiere de mica insulă Peristera, din largul insulei Alonissos
  • Muzeul va fi deschis între 3 august şi 3 octombrie
327 afișări
Imaginea articolului Dacă pleci în Grecia, află că s-a deschis primul muzeu subacvatic din ţară

Dacă pleci în Grecia, află că s-a deschis primul muzeu subacvatic din ţară

 

Dacă mergi în vacanţă în Grecia, află că a apărut un nou muzeu. Mai exact, primul muzeu subacvatic din ţară. Dacă eşti amator de scufundări, poţi avea astfel o experienţă de neuitat. Dacă nu, ai acces la o vizită virtuală la un centru de informaţii din Alonissos.

Muzeul se află lângă insula Peristera şi va fi deschis între 3 august şi 3 octombrie. Muzeul subacvatic e găzduit de epava unei nave antice, din secolul al V-lea î.Hr., este la 21-28 de metri adâncime şi conţine între 3.000 şi 4.000 de amfore.

Nava transporta mii de amfore ce conţineau vin şi s-a scufundat în Marea Egee în anul 425 înainte de Hristos, în nordul Greciei, fiind surprins de o furtună în timpul unei traversări între insula Skopelos şi Alonissos.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici