Dalai Lama a fost operat de calculi vezicali

Liderul spiritual, Dalai Lama, care a fost spitalizat joi, la New Delhi, a suferit vineri o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a calculilor vezicali, operaţia decurgând fără probleme, a declarat un consilier al acestuia.

36 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama a fost operat de calculi vezicali

Dalai Lama a fost operat de calculi vezicali (Imagine: Mediafax Foto)

"Medicii au reuşit să îi elimine lui Dalai Lama calculii vezicali ", a precizat Tenzian Taklha.

Intervenţia chirurgicală a fost una foarte rapidă, simplă şi "totul desfăşurându-se fără probleme", a menţionat el, adăugând că Dalai Lama, în vârstă de 73 de ani, urmează să fie externat sâmbătă sau duminică din spitalul din New Delhi.

Liderul spiritual tibetan a fost spitalizat joi, după ce a acuzat dureri abdominale care au necesitat o intervenţie chirurgicală, dar consilierul acestuia a dat asigurări că este vorba doar de spre "analize obişnuite".

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1989, Dalai Lama şi-a reluat activitatea la sfârşitul lunii septembrie, după o lună de convalescenţă, călătoriile sale în Germania şi Elveţia fiind anulate.

Dalai Lama trăieşte din 1959 în oraşul Dharamsala, situat în nordul Indiei, unde se află sediul Guvernului tibetan în exil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici