Daunele provocate de ciclonul Sidr, asemănătoare cu efectele unui "minitsunami"

Pagubele provocate de ciclonul Sidr în Bangladesh pot fi comparate cu efectele unui "minitsunami", iar sinistraţii au nevoie de un ajutor urgent, a anunţat Elisabeth Byrs, purtătorul de cuvânt al Oficiului ONU pentru Coordonarea Asistenţei Umanitare.

2 afișări
Imaginea articolului Daunele provocate de ciclonul Sidr, asemănătoare cu efectele unui "minitsunami"

Daunele provocate de ciclonul Sidr, asemănătoare cu efectele unui "minitsunami"

"Pagubele de pe plaje sunt similare cu cele de după valul tsunami produs în Oceanul Indian în 2004", afirmă oficialul ONU.

"Aproximativ cinci milioane de persoane sunt sinistrate, iar majoritatea au nevoie de un ajutor vital imediat", a precizat Byrs.

Oficiul ONU pentru Coordonarea Asistenţei Umanitare, care a oferit la începutul săptămânii 15 milioane de dolari sinistraţilor din Bangladesh, a lansat un apel la donatorii internaţionali pentru a da dovadă de generozitate.

Banca Mondială a promis 250 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, în timp ce Marea Britanie a promis 5 milioane de dolari, iar Statele Unite 3,5 milioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici