David Cameron anunţă că Marea Britanie va primi mii de refugiaţi sirieni în plus

Marea Britanie va primi "mii" de refugiaţi sirieni în plus, ca răspuns la criza umanitară care se agravează, a anunţat vineri premierul David Cameron, citat de BBC News Online.

647 afișări
Imaginea articolului David Cameron anunţă că Marea Britanie va primi mii de refugiaţi sirieni în plus

David Cameron (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

"Astăzi pot anunţa că vom face mai mult, oferind găzduire câtorva mii de refugiaţi sirieni în plus", a declarat premierul britanic la Lisabona, după discuţii cu omologul său portughez.

Cameron a precizat că refugiaţii vor veni din taberele ONU de la graniţele siriene şi nu dintre cei care se află deja în Europa.

"Vom continua cu abordarea noastră de a-i prelua din tabere de refugiaţi. Acest lucru le oferă o cale mai directă şi mai sigură spre Marea Britanie, decât să rişte călătorii periculoase care au costat multe vieţi", a adăugat el.

Marea Britanie va acţiona "cu mintea şi cu inima", a mai spus premierul, promiţând că va găsi soluţii pe termen lung pentru această criză.

Premierul britanic afirmase anterior că primirea mai multor refugiaţi nu este răspunsul simplu la această situaţie.

Cameron a precizat însă, vineri, că Marea Britanie are "o responsabilitate morală" de a-i ajuta pe cei care au fugit din calea conflictului de patru ani din Siria. El a adăugat că detaliile vor fi stabilite săptămâna viitoare, în urma discuţiilor cu organizaţiile care activează în regiune.

Cameron a mai spus că ajutorul de 900 de milioane de lire sterline (1,23 miliarde de euro) acordat de Marea Britanie Siriei, inclusiv alimente şi medicamente, a prevenit sosirea unui număr şi mai mare de imigranţi în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici