David Cameron critică grupul Volkswagen, evocând posibilitatea revizuirii subvenţiilor pentru diesel

Marea Britanie ar putea revizui sistemul acordării de subvenţii pentru motoarele diesel, afirmă premierul David Cameron, criticând dur grupul german Volkswagen pentru softul de manipulare a emisiilor poluante.

3798 afișări
Imaginea articolului David Cameron critică grupul Volkswagen, evocând posibilitatea revizuirii subvenţiilor pentru diesel

David Cameron critică grupul Volkswagen, evocând posibilitatea revizuirii subvenţiilor pentru diesel (Imagine: AP / Mediafax Foto)

"Grupul Volkswagen a greşit încălcând reglementările poluante", a declarat David Cameron într-un interviu acordat publicaţiei The Sunday Telegraph.

"Nu putem exclude posibilitatea reexaminării acordării subvenţiilor pentru motoare diesel", a precizat premierul Marii Britanii.

În anul 2001, premierul britanic de la acea vreme, Gordon Brown, a introdus taxe mai mici pentru vehiculele cu motoare diesel înmatriculate în Marea Britanie, sub argumentul că ar fi poluat mai puţin. Eliminarea acestor facilităţi ar putea avea un impact major asupra industriei auto.

Miercuri, Guvernul Franţei a anunţat că va cere grupului auto Volkswagen rambursarea subvenţiilor acordate pentru fabricarea de vehicule prezentate ca fiind conforme cu standardele de protecţie a mediului.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici