David Cameron îl propune pe liderul Camerei Lorzilor pentru un post de comisar european

Premierul britanic David Cameron a anunţat, marţi, pe contul său oficial de Twitter că îl va propune pentru un post de comisar european pe Jonathan Hill, liderul conservator al Camerei Lorzilor, Camera superioară a Parlamentului britanic.

92 afișări
Imaginea articolului David Cameron îl propune pe liderul Camerei Lorzilor pentru un post de comisar european

David Cameron îl propune pe liderul Camerei Lorzilor pentru un post de comisar european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lord Hill va fi candidatul meu pentru a fi comisar european", a scris pe Twitter David Cameron.

"Lord Hill va aduce o excelentă combinaţie de experienţă politică şi în sectorul privat pentru acest rol. El şi-a petrecut jumătate din carieră în afaceri şi cealaltă jumătate în Guvern", a adăugat premierul într-un comunicat difuzat de serviciul său de presă.

"Nu am nicio îndoială că va promova interesele britanice la Bruxelles lucrând constructiv în cadrul Comisiei Europene şi în mod pozitiv cu partenerii noştri europeni", a adăugat el.

"Comisia Europeană trebuie să fac faţă unor mari provocări. Prima este cum să extindă creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în Europa. A doua este cum să intensifice susţinerea populară în multe ţări din Uniunea Europeană", a declarat Jonathan Hill în acest comunicat.

"Este o responsabilitate enormă să ai oportunitatea să joci un rol în reforma UE dar este una care mă pasionează", a adăugat el, precizând că este "nerăbdător să lucreze cu Jean-Claude Juncker".

Jonathan Hill, un conservator în vârstă de 53 de ani, fost secretar politic al premierului John Major între 1992 şi 1994, afirma luna trecut că va refuza să devină comisar european dacă i se va cere, într-un interviu acordat site-ului de Internet conservator www.conservativehome.com.

"Nu, nu, nu", a răspuns el în franceză la această întrebare, adăugând că "apreciază să fie acolo unde este". "Îmi place acasă, în insulele britanice", a adăugat el.

În acest interviu, el a declarat că numele lui circulă deoarece Catherine Ashton, actuala şefă a diplomaţiei UE a fost, de asemenea, liderul Camerei Lorzilor atunci când a fost numită comisar european pentru comerţ în 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici