David Cameron propune rămânerea în funcţie a lui Bashar al-Assad doar pe durata eventualei tranziţii

Marea Britanie va tolera rămânerea în funcţie a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, pe durata tranziţiei, dar nu pe termen lung, afirmă premierul Marii Britanii, David Cameron, citat de CBS.

649 afișări
Imaginea articolului David Cameron propune rămânerea în funcţie a lui Bashar al-Assad doar pe durata eventualei tranziţii

David Cameron (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

"Ceea ce spune America, un lucru cu care sunt de acord, este necesitatea unei tranziţii, dar ce este clar este că la sfârşitul tranziţiei Bashar al-Assad nu mai poate fi liderul Siriei", a spus Cameron.

"Lucrurile nu ar funcţiona, pentru că reţeaua Stat Islamic nu ar putea fi învinsă dacă acest tip va conduce în continuare Siria. Al-Assad este unul dintre factorii de recrutare pentru terorişti", crede premierul Marii Britanii.

Rusia şi Statele Unite au stabilit că este necesară o soluţie diplomatică la războiul civil din Siria, însă disensiunile privind situaţia Administraţiei Bashar al-Assad persistă.

"Până acum, problema a fost că Rusia şi Iranul nu au putut vedea o soluţie în Siria fără Bashar al-Assad. Până la urmă, oricât de multe disensiuni am avea cu Rusia sau cu Iranul, aceste ţări au influenţă asupra situaţiei din Siria şi trebuie să le convingem că o nouă Sirie, cu un nou lider, nu ar fi neapărat împotriva intereselor proprii, ci ar contribui la distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic", a apreciat Cameron.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă omologul său rus, Vladimir Putin, a respins ideea, pledând pentru stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici