De la începutul invaziei ruseşti, peste 200 de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa după ce au călcat pe mine de teren

Peste 260 de civili au fost ucişi în Ucraina după ce au călcat pe mine sau alţi explozivi de la începutul invaziei ruse.

209 afișări
Imaginea articolului De la începutul invaziei ruseşti, peste 200 de civili ucraineni şi-au pierdut viaţa după ce au călcat pe mine de teren

Sursa foto: MediafaxFoto

Kievul estimează că 174.000 km pătraţi ai ţării, aproximativ o treime din teritoriul său, sunt presăraţi cu mine sau resturi de război periculoase.

Cel puţin 571 de persoane au fost rănite în peste 560 de incidente care au implicat mine sau obiecte explozive abandonate în urma luptelor. Aproape un sfert dintre incidente s-au produs pe câmpuri, cândva folosite pentru activităţi agricole.

Unii fermieri îşi asumă riscuri încercând să lucreze în zone contaminate cu mine. Miercuri, un tractor a lovit un exploziv neidentificat în Nikolaev, lăsând doi bărbaţi răniţi, potrivit Ministerului de Interne.

„Unuia dintre ei i s-au amputat ambele picioare, iar celălalt a refuzat să fie dus la spital după ce a fost examinat”, a precizat ministerul într-un comunicat despre starea celor doi bărbaţi.

Ucraina are mare nevoie de genişti. Acum are aproximativ 3000 de specialişti în activitate, dar pentru a curăţa complet toate minele sunt necesari încă 7000. Tot procesul necesită o finanţare de aproximativ 37 de miliarde de dolari, sumă pe care oficialii de la Kiev speră să o strângă cu ajutorul partenerilor internaţionali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici