Decizia privind extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, pentru 11 mai

Magistraţii francezi au amânat, pentru a doua oară, pronunţarea privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 11 mai, acesta rămânând în stare de arest, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru MEDIAFAX.

1677 afișări
Imaginea articolului Decizia privind extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, pentru 11 mai

Decizia privind extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, pentru 11 mai

Potrivit surselor citate, magistraţii din Franţa au decis să amâne, pentru a două oară, pronunţarea privind extrădarea lui Grogorian Bivolaru, pentru 11 mai. Magistraţii din Franţa vor să analizeze situaţia lui Bivolaru din România, deoarece acesta a acuzat că "este persecutat de sistemul judiciar" au declarat acelaşi surse.

De asemenea, instanţa a decis ca Gregorian Bivolaru să rămână în stare de arest şi au respins solicitarea avocaţilor acestuia de a purta o brăţară electronică de monitorizare.

Ultimul proces a avut loc pe 2 martie, atunci când instanţa nu a luat nicio decizie şi a fixat un nou termen peste trei săptămâni (23 martie).

Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. El era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol) cu cei mai căutaţi infractori, fiind alături de indivizi precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franţa, la trei ani de la momentul în care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmărire internaţională pe numele său, au confirmat surse din cadrul Poliţiei române. Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă. Prin aceeaşi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori. Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, fapta fiind prescrisă.

Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat scurt timp în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze. Din 23 mai 2013, instanţa supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson. Gregorian Bivolaru apărea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmăriţi români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici