Declarată moartă chiar dacă este încă în viaţă: Momentul în care o femeie a aflat că de fapt nu mai trăieşte

Sherry Ellis, o femeie în vârstă de 73 de ani din Texas, Statele Unite, încerca să cumpere medicamente de la o farmacie atunci când cardul bancar i-a fost respins. Femeia a ştiut imediat că ceva nu este în regulă, având în vedere că acesta a fost emis în urmă cu doar trei luni, scrie CNN.

4172 afișări
Imaginea articolului Declarată moartă chiar dacă este încă în viaţă: Momentul în care o femeie a aflat că de fapt nu mai trăieşte

Declarată moartă chiar dacă este încă în viaţă: Momentul în care o femeie a aflat că de fapt nu mai trăieşte/ CNN

Aşadar, Ellis s-a dus la bancă, iar în urma a zeci de telefoane femeia a aflat că fusese declarată moartă de către Administraţia de Securitate Socială.

„Cu acest card bancar respins peste tot, nu pot cumpăra benzină, nu pot extrage bani pentru mâncare, nu pot face nimic”, a spus Ellis. „Nu ştiu cât timp am fost moartă până când am aflat”, a adăugat femeia.

Autorităţile au declarat în 2016 că astfel de cazuri se întâmplă mai puţin de 1.000 de ori pe lună, transmite CNN. 

De asemenea, astfel de cazuri pot duce la stoparea ajutorului social şi pot cauza „stres şi dificultăţi financiare severe” pentru persoanele ca şi Ellis. Femeia a spus pentru CNN că planul de asigurare medicală şi ajutorul social au fost suspendate temporar. Ellis are nevoie de 10 tipuri de medicamente diferite pentru tensiune, pentru boli ale inimii şi ale stomacului care pot ajunge la costuri de 1.400 de dolari fără asigurarea medicală.

„Cei de la asigurarea medicală mi-au spus că nu pot face nimic pentru mine până când nu sunt înviată de către autorităţi”, a spus Ellis.

„Pentru restul lumii eşti mort, dar nu eşti cu adevărat mort”, a mai spus Ellis. „Este deprimant”, a adăugat femeia.

Soţul femeii, Brian Ellis, a spus jurnaliştilor de la CNN că el şi cu soţia lui trăiesc de la un salariu la altul.

„A fost o luptă… nu avem destul bani, depindem de salariu”, a declarat bărbatul.

Femeia a spus că a sunat la un post local de ştiri afiliat CNN pentru a-şi spune povestea şi de atunci cardul bancar şi un plan de asigurare au fost reactivate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici