Declaraţie revoltătoare făcută de Lavrov: Occidentalii sunt împotriva Rusiei precum era Hitler cu evreii

„Washingtonul a subjugat Europa, pentru a duce război cu Moscova. Adolf Hitler şi Napoleon Bonaparte au folosit aceeaşi tactică împotriva Rusiei”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul conferinţei de presă anuale de la Moscova.

487 afișări
Imaginea articolului Declaraţie revoltătoare făcută de Lavrov: Occidentalii sunt împotriva Rusiei precum era Hitler cu evreii

Declaraţia horror a lui Lavrov: Occidentalii sunt împotriva Rusiei precum era Hitler cu evrei

„Statele Unite, prin Ucraina, poartă un război prin procură împotriva ţării noastre cu aceeaşi sarcină, aşa cum a vrut să facă Hitler cu evreii.”

Declaraţia şocantă a stârnit imediat indignarea SUA. „Cum îndrăzneşti să compari aşa ceva cu Holocaustul, ca să nu mai vorbim că este un război pe care ei l-au început. Ucraina nu a reprezentat nicio ameninţare pentru Rusia”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională.

„Este atât de absurd încât nu ar merita să răspundem, dacă comparaţia cu Hitler şi Holocaustul nu ar fi cu adevărat ofensatoare”, a adăugat Kirby.

Condamnarea cuvintelor lui Lavrov a venit şi din partea preşedintelui Congresului Evreiesc European, printr-o notă: „Suntem şocaţi şi înspăimântaţi de comparaţia ruşinoasă făcută de ministrul Lavrov între acţiunile unei coaliţii de ţări democratice şi persecuţia şi uciderea a şase milioane de evrei de către Hitler, în timpul Holocaustului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici