Declin demografic deosebit de puternic şi rapid în fosta RDG, până în 2060

Fosta Republică Democrată Germană (RDG) va înregistra în următorii 50 de ani o scădere şi o îmbătrânire a populaţiei sale, mai puternice şi mai rapide decât în vestul Germaniei, a anunţat marţi Oficiul de Statistici german (Destatis).

236 afișări
Imaginea articolului Declin demografic deosebit de puternic şi rapid în fosta RDG, până în 2060

Declin demografic deosebit de puternic şi rapid în fosta RDG, până în 2060 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2060, în estul Germaniei (cu excepţia Berlinului) se vor înregistra cu 37 la sută mai puţine persoane în raport cu numărul acestora în 2008, iar 36 la sută dintre aceste persoane vor avea vârsta de 65 de ani sau mai mult, a anunţat Destatis într-un comunicat.

Fenomenul de declin demografic va fi mai rapid în următoarele două decenii, în perioada anilor 2030 fiind aşteptată o scădere a populaţiei cu 15 procente, iar un locuitor din trei al fostei RDG va avea avea la acea dată vârsta de 65 de ani sau mai mult.

În schimb, populaţia din landurile aflate în vestul ţării (în afara oraşelor-landuri Bremen şi Hamburg) va înregistra o scădere mai mică în comparaţie cu cea din est, cu 19 procente până în 2060 şi cu 4 la sută până în 2030, în comparaţie cu nivelul din 2008.

În 2060, unul din trei locuitori din vestul Germaniei va avea vârsta de 65 de ani sau mai mult.

Numărul de locuitori ai oraşelor-landuri Berlin, Hamburg şi Bremen va rămâne aproximativ stabil până în 2030 şi va scădea cu 12 la sută până în 2060.

Îmbătrânirea rapidă a populaţiei în estul celei mai importante economii europene va avea drept consecinţă o diminuare a numărului de persoane active.

Din 2003, Germania, care are aproximativ 82 de milioane de locuitori, înregistrează o descreştere a populaţiei în mod continuu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici