Decretul de suspendare a aplicării CFE de către Rusia menţionează bazele SUA din România şi Bulgaria

Impactul negativ al bazelor americane din România şi Bulgaria şi faptul că noii membri NATO nu au ratificat Tratatul adaptat privind armele convenţionale în Europa (CFE) sunt menţionate în decretul privind suspendarea aplicării CFE de către Rusia, informează RIA Novosti, în pagina electronică.

4 afișări
Imaginea articolului Decretul de suspendare a aplicării CFE de către Rusia menţionează bazele SUA din România şi Bulgaria

Decretul de suspendare a aplicării CFE de către Rusia menţionează bazele SUA din România şi Bulgaria

Agenţia rusă afirmă că decizia de suspendare a aplicării CFE a fost luată ca urmare a "circumstanţelor exepţionale" care se referă la securitatea Rusiei şi impuneau măsuri de urgenţă.

Textul decretului semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin, precizează că Rusia suspendă Tratatul CFE şi acordurile internaţionale legate de acesta până când NATO va ratifica textul adaptat al acestuia.

Faptul că noii membri NATO nu ratifică tratatul "adaptat" este considerat drept "circumstanţă excepţională", precizează RIA-Novosti, adăugând că, în plus, unele dintre limitările impuse conform Tratatului CFE au fost depăşite după extinderea Alianţei Nord-Atlantice. Documentul citează şi faptul că planurile americane de a amplasa arme convenţionale în Bulgaria şi România au "un impact negativ" asupra respectării limitărilor impuse de CFE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici